Kosten zonnescherm

zonneschermWanneer je op zoek bent naar een bepaalde zonwering is de kans groot dat je de nodige aandacht zal willen besteden aan een zogenaamd zonnescherm. Een zonnescherm is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waardoor ze niet alleen kan voorkomen dat de zon de temperatuur in huis aanzienlijk laat oplopen, maar ze bijvoorbeeld ook (extra) schaduw kan creëren op je terras. Vooraleer over te gaan tot het kopen van een zonnescherm is het in ieder geval van belang dat je een goed beeld hebt op de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Wij hebben ze alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet op deze pagina!

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kost een zonnescherm?

De kostprijs welke je dient te betalen voor een zonnescherm kan behoorlijk uiteenlopend zijn. De kosten beginnen reeds ergens rond de 170 euro en kunnen uiteindelijk oplopen tot wel 2.000 euro. Het aantal meter waarover je zonnescherm beschikt oefent de grootste invloed uit op de totale kostprijs. Inclusief de montage evenals de elektrische bediening van een zonnescherm kan je rekenen op een prijskaartje van gemiddeld 750 euro. De onderstaande prijstabel maakt duidelijk voor welk type van zonnescherm je welke prijs dient te betalen.

Breedte uitvalscherm bij uitval van 100 centimeter Gemiddelde kostprijs per zonnescherm
1 meter Tussen 175 & 350 euro
2 meter Tussen 260 & 480 euro
3 meter Tussen 335 & 590 euro
4 meter Tussen 425 & 700 euro

 

Breedte knikarmscherm bij uitval van 300 centimeter Gemiddelde kostprijs per zonnescherm
2 meter Tussen 525 & 625 euro
3 meter Tussen 625 & 775 euro
4 meter Tussen 675 & 925 euro
5 meter Tussen 735 & 1.075 euro
6 meter Tussen 960 & 1.125 euro
7 meter Tussen 1.275 & 1.500 euro
8 meter Tussen 1.425 & 1.675 euro
9 meter Tussen 1.625 & 1.835 euro
10 meter Tussen 1.900 & 2.000 euro

De prijsopbouw van een zonnescherm

Door rekening te houden met de inhoud van één van de twee bovenstaande prijstabellen is het voor jou ongetwijfeld reeds mogelijk om een goede inschatting te maken van de gemiddelde kostprijs waar je rekening mee moet houden bij de aankoop en plaatsing van een zonnescherm. Hoe staat het echter met de prijsopbouw? Wanneer we deze gaan bekijken kunnen we vaststellen dat 60 procent van de kosten zijn voorbehouden voor de aankoop van het zonnescherm zelf. 35 procent gaat vervolgens op aan de plaatsingskosten en de resterende 5 procent is voorbehouden voor de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een zonnescherm kunnen beïnvloeden

Een zonnescherm kan in zeer veel verschillende situaties onmisbaar blijken. Om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk over een zonnescherm beschikt welke perfect in lijn ligt met jouw verwachtingen is het echter belangrijk om goed de verschillende mogelijkheden op de markt met elkaar te vergelijken. In ieder geval zal je ook de onderstaande keuzes moeten maken.

Keuze 1: Het soort zonnescherm

Een zonnescherm is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. We onderscheiden op dit vlak het zogenaamde uitvalscherm van een knikarmscherm. Een uitvalscherm wordt door middel van twee armen aan de muur bevestigd. De armen gaan omlaag op het ogenblik dat het scherm uitklapt. Dit type van zonwering staat er vooral om bekend het zonlicht buitenshuis te houden. Hierdoor kan de temperatuur ook tijdens de warme zomermaanden aangenaam binnen de perken worden gehouden.

De tweede mogelijkheid waar je op vlak van een zonnescherm over beschikt is een knikarmscherm. Hierbij beschikt het zonnescherm over twee armen die vlak onder het scherm zijn bevestigd. De armen knikken horizontaal in en uit. Een zonnescherm als deze is in het bijzonder geschikt om te gebruiken boven een terras. Op deze manier kan ze immers voor een behoorlijke hoeveelheid aan schaduw zorgen.

Keuze 2: De bediening van je zonnescherm

Ook op vlak van bediening bestaan er tegenwoordig uiteraard heel veel verschillende mogelijkheden. Op dit vlak dien je vooral voor jezelf uit te maken welk comfort je precies vereist. Wij hebben de verschillende mogelijkheden voor wat de bediening van je zonnescherm betreft uiteraard ook eens op een rijtje gezet.

Soort bediening Gemiddelde kostprijs
Oogwindwerk Tussen 40 & 50 euro per zonwering
Elektrische bediening Tussen 60 & 165 euro per zonwering
Tijdsgestuurde bediening Tussen 60 & 190 euro per zonwering
Domotica Tussen 135 & 350 euro per zonwering
Draadloze bediening met afstandsbediening Tussen 190 & 250 euro per zonwering
Draadloze bediening met mobiele applicatie Tussen 260 & 390 euro per zonwering

Keuze 3: De montagekosten

Ga je de montage van je zonnescherm niet zelf doen? In dat geval moet je uiteraard ook nog rekening houden met bepaalde montagekosten. Wij hebben hier alvast een duidelijk overzicht van gemaakt door middel van de onderstaande prijstabel.

Type zonwering Gemiddelde kostprijs
Uitvalscherm Tussen 180 & 250 euro per zonnescherm
Knikarmscherm Tussen 190 & 290 euro per zonnescherm

Hou er naast bovenstaande ook rekening mee dat er extra kosten aangerekend kunnen worden voor het inmeten van je zonnescherm. Wat deze kosten betreft kan je rekening houden met een kostenplaatje welke is gelegen tussen de 35 en 55 euro per zonnescherm.

Interessante bespaartips

Net zoals er verschillende keuzes bestaan met betrekking tot het kopen van een zonnescherm is het ook op meerdere manieren mogelijk om er een besparing op te realiseren. Wij hebben de interessantste bespaartips alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

  • Haal je zonnescherm zelf op

Wist je dat er altijd bepaalde kosten in rekening worden gebracht voor de levering van je zonnescherm? Wil je deze kosten kunnen uitsparen? Dan is het altijd de moeite waard om ze zelf op te gaan halen!

  • Koop meerdere zonneschermen in één keer

Wil je op verschillende plaatsen in je huis een zonnescherm hangen? In dat geval is het altijd een aanrader om niet één, maar wel meerdere zonneschermen in één keer te kopen. Op deze manier kan je namelijk aanspraak maken op een zogenaamde kwantumkorting welke tot wel 10 procent kan bedragen.

Tot wel 30% besparen op de aankoop en plaatsing van je zonnescherm

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht hoeft de levering en plaatsing van een zonnescherm dus niet noodzakelijkerwijs gepaard te gaan met zeer hoge kosten. De bovenstaande bespaartips zorgen er in ieder geval voor dat je in veel omstandigheden kan rekenen op een zeer mooie besparing en dat zonder dat je moet inleveren op vlak van kwaliteit of duurzaamheid. Wil jij graag nog meer besparen? In dat geval raden we je aan om een offerte voor een zonnescherm aan te vragen bij verschillende bedrijven. Door dit te doen en de offertes te vergelijken is het mogelijk om zomaar tot nog eens 30 procent (extra) te besparen!