Kosten montage zonwering

Kosten montage zonweringWanneer je er voor kiest om zonwering te kopen voor je woning zal je niet alleen rekening willen houden met de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het kopen van de materialen. Wat namelijk ook te denken van de montage van de zonwering? In principe zou je er voor kunnen kiezen om de montage voor eigen rekening te nemen, maar dat is lang niet altijd even eenvoudig. Twijfel je of je de montage van je zonwering nu zelf moet doen of je ze toch maar beter kan uitbesteden aan een echte specialist? In dat geval kan de informatie op deze pagina je misschien wel uitsluitsel geven.

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kost montage zonwering?

Indien je zelf niet zo handig bent zal het je veel plezier doen om te horen dat er heel veel bedrijven op de markt zijn terug te vinden die voor jou zonwering kunnen plaatsen. Zij bieden niet uitsluitend een montage-, maar ook een inmeetservice aan. Gebruik van één of meerdere van deze services brengt verschillende voordelen met zich mee, namelijk:

  • Je kan met zekerheid rekenen op de juiste maten voor je zonwering. De inmeetservice wordt steeds uitgevoerd door een echte specialist. Dit zorgt er voor dat je altijd bent verzekerd van honderd procent correcte afmetingen.
  • Een honderd procent vakkundige montage. Je hoeft je bij uitbesteding van de montage helemaal geen zorgen te maken om de plaatsing van je zonwering. De specialist waar je een beroep op doet beschikt immers over een uitstekende ervaring en expertise. Fouten tijdens de plaatsing worden hierdoor perfect voorkomen.

Ondertussen is het duidelijk welke voordelen het uitbesteden van de montage van je zonwering met zich meebrengt. Wat zijn nu echter de precieze kosten waar je rekening mee kan houden? Het spreekt voor zich dat we ook deze even op een rijtje hebben gezet.

Soort zonwering Gemiddelde montagekost
Shutters Tussen 40 & 140 euro
Jaloezieën Tussen 80 & 110 euro
Lamellen Tussen 75 & 90 euro
Rolgordijnen Tussen 75 & 95 euro
Markiezen Tussen 85 & 145 euro
Screens Tussen 105 & 145 euro
Uitvalscherm Tussen 175 & 255 euro
Knikarmscherm Tussen 205 & 305 euro

De bovenstaande prijstabel maakt duidelijk met welke montagekosten je afhankelijk van de door jou gekozen zonwering rekening dient te houden. Er is echter meer. Wat bijvoorbeeld te denken van de kosten die worden aangerekend voor het zogenaamde inmeten. Hiervoor dien je rekening te houden met een kostenplaatje welke is gelegen tussen de 35 en 45 euro.

Andere kosten waar je op vlak van montage ook bij stil moet blijven staan zijn de meerprijzen die worden aangerekend voor de plaatsing op bijvoorbeeld het eerste of tweede verdiep van een huis. Op het eerste verdiep kan je rekenen op een meerprijs van tussen de 25 en 50 euro. Moet de plaatsing gebeuren op het tweede verdiep? Dan geldt een meerprijs van zo’n 70 à 75 euro.

De prijsopbouw van montage zonwering

Wat de prijsopbouw van zonwering montage betreft kan er rekening mee worden gehouden dat deze uit twee delen bestaat. 95 procent van de totale kosten zijn voorbehouden voor de daadwerkelijke montagekosten. De resterende 5 procent moet echter worden betaald voor de voorrijkosten. Deze laatste kunnen aanzienlijk worden gedrukt of zelfs volledig worden uitgespaard door te kiezen voor een vakman uit jouw eigen buurt.

Keuzes die de kostprijs van montage zonwering beïnvloeden

Het is je ondertussen wel duidelijk dat er heel veel verschillende zaken een impact kunnen hebben op de kostprijs die wordt aangerekend voor jouw montage zonwering. Omdat het belangrijk is dat je met al deze verschillende factoren rekening houdt hebben wij ze nog even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type zonwering

De prijstabel eerder op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat er een structureel verschil bestaat in montagekosten afhankelijk van het soort zonwering waar gebruik van wordt gemaakt. De voordeligste montagekosten worden wat dat betreft aangerekend bij de plaatsing van lamellen en rolgordijnen. De duurste montagekosten gelden dan weer voor een knikarmscherm.

Keuze 2: De bediening van de zonwering

Ook de bediening waarover de zonwering in kwestie beschikt kan een niet onbelangrijke impact hebben op de kostprijs van de montage. Indien je hebt gekozen voor een handmatige bediening is het systeem waarmee ze wordt bediend veelal in een handomdraai te plaatsen. Dat geldt in veel mindere mate voor een elektrische installatie. Bij elektrische zonwering dient er bovendien gebruik te worden gemaakt van een motor. Ook de plaatsing daarvan neemt uiteraard wat extra tijd in beslag. In de praktijk valt de plaatsing van een elektrische zonwering dan ook altijd duurder uit in vergelijking met deze van een manuele zonwering.

Keuze 3: Inmeten uitbesteden of niet?

Het spreekt voor zich dat je altijd zeker zal willen zijn van de meest optimale afmetingen voor jouw zonwering. Deze reden zorgt er dan ook voor dat veel mensen er voor kiezen om het inmeten uit te besteden aan een echte expert. Je kan er echter uiteraard ook voor kiezen om dit zelf te doen. Op deze manier is het in de praktijk mogelijk om een besparing te realiseren die zomaar tot een mooie 50 euro kan oplopen. Dan hebben we het bovendien ook nog niet gehad over de voorrijkosten die in deze situatie kunnen worden uitgespaard.

Bekijk ook:

Interessante bespaartips

Je montage zonwering uitbesteden aan een professionele partij is populair. Dit is niet in het minst het geval omdat de montage van een zonwering lang niet altijd even eenvoudig is. Wil je dit karwei ook uitbesteden, maar wil je graag zoveel mogelijk op de kostprijs kunnen besparen? Dat is mogelijk door rekening te houden met deze bespaartips:

  • Laat meerdere zonweringen in één keer plaatsen

Door er voor te kiezen om niet één, maar wel meerdere zonweringen samen te laten plaatsen kan je altijd op een financieel voordeel rekenen. Met een beetje geluk zou dit voordeel zomaar kunnen oplopen tot een niet onaardige 10 procent.

  • Doe zelf het inmeten van je zonwering

Zoals reeds aangegeven is het altijd financieel interessant om zelf je zonwering in te meten. Er zijn bovendien op het internet meer dan voldoende handleidingen terug te vinden die je daarbij kunnen helpen.

Bespaar tot 30% op de kostprijs van jouw montage zonwering

Wanneer je er uiteindelijk toch voor kiest om de montage van je zonwering uit te besteden zal je graag willen kunnen rekenen op zo beperkt mogelijke kosten. De bovenstaande bespaartips kunnen daar reeds bij helpen, maar er is meer. Wist je namelijk dat de montagekost van zonwering sterk afhankelijk kan zijn van de specialist die ze uitvoert? Omwille van deze reden wordt het dan ook altijd aangeraden om hiervoor niet zomaar meteen met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan. Vraag gerust offertes op bij meerdere partijen en vergelijk ze. Door deze werkwijze toe te passen kan er tot wel 30 procent extra worden bespaard op de montagekosten voor jouw zonwering.