Kosten markiezen

Kosten markiezenBen je net zoals zoveel andere mensen wel geïnteresseerd in het laten plaatsen van markiezen? Vooraleer je daadwerkelijk over zal gaan tot het kopen van dit type van zonwering spreekt het voor zich dat je specifieke prijsinformatie zal willen ontvangen. In dat geval hebben we goed nieuws voor jou. De informatie op deze pagina geeft je namelijk een concreet beeld van welke gemiddelde kosten je voor markiezen kan verwachten.

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kosten markiezen?

Voor het aanschaffen van markiezen kan je rekening houden met een gemiddeld prijskaartje van zo’n 790 euro. De montage is in deze kostprijs reeds inbegrepen. Verschillende factoren beïnvloeden de kosten van je markiezen. Het gaat hierbij niet alleen om de afmetingen, maar ook om de wijze van bediening evenals om de bovenkap die wordt toegepast. Het onderstaand overzicht geeft je een goed zicht op de gemiddelde kosten van de onderdelen van je markies.

Factor Gemiddelde kostprijs
Grootte van de markiezen Tussen 350 & 800 euro
De bediening Tussen 40 & 390 euro
De bovenkap van de markiezen Tussen 115 & 325 euro
Montage Tussen 85 & 145 euro

De prijsopbouw van markiezen

Wanneer je markiezen gaat kopen en laten plaatsen spreekt het voor zich dat je ook graag meer zal willen weten over de precieze prijsopbouw. Je wil namelijk toch wel weten waar je precies je geld aan uitgeeft? Wat dat betreft moet er rekening worden gehouden met 68 procent aan materiaalkosten. De resterende 32 procent is dus voorbehouden voor de arbeidskosten, maar 2 procent er van is nodig om de voorrijkosten te betalen. Uiteraard is de exacte prijsopbouw altijd onderhevig aan de locatie van de vakman evenals de werkzaamheden die je mogelijks als eigenaar van het huis zelf voor je rekening kan nemen.

Keuzes die de kostprijs van markiezen kunnen beïnvloeden

Bij het uitkiezen van jouw markiezen is het altijd belangrijk om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Het gaat hierbij niet uitsluitend om de grootte van de markiezen, maar ook om de bediening, het soort bovenkap en ga zo maar door. In ieder geval, wij hebben de belangrijkste keuzes met betrekking tot het kopen van markiezen even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het model van de markiezen

De eerste keuze die je uiteraard moet maken wanneer je markiezen gaat bestellen heeft te maken met het model van de markies. We onderscheiden op dit vlak het standaardmodel van het klapmodel evenals het petmodel. Daarnaast is het ook van belang om stil te blijven staan bij de gebruikssituatie. Een standaardmodel markies wordt bijvoorbeeld gebruikt in situaties waar geen doorloop is vereist. Het klapmodel is dan weer interessant op plaatsen waar mensen er onderdoor moeten lopen en het petmodel kan worden geplaatst op locaties waar sprake is van een vrije doorloop.

Keuze 2: De grootte van de markiezen

Bij het aanschaffen van markiezen is het van belang om goed te kijken naar de breedte waarover ze dient te beschikken evenals naar de zogenaamde uitval. Er bestaan voor wat de uitval betreft drie verschillende afmetingen. We onderscheiden op dit vlak de breedtes 80, 100 en 120 centimeter. De grootte van de uitval wordt steeds gebaseerd aan de hand van de hoogte van het raam. De onderstaande prijstabel maakt de kosten voor de verschillende, gemiddelde markiezen meteen duidelijk.

Breedte van de markies Uitval
(80 centimeter)
Uitval
(100 centimeter)
Uitval
(120 centimeter)
1 meter Ongeveer 375 euro Ongeveer 395 euro Ongeveer 425 euro
2 meter Ongeveer 4.450 euro Ongeveer 485 euro Ongeveer 525 euro
3 meter Ongeveer 525 euro Ongeveer 575 euro Ongeveer 635 euro
4 meter Ongeveer 625 euro Ongeveer 675 euro Ongeveer 725 euro
5 meter Ongeveer 715 euro Ongeveer 765 euro Ongeveer 815 euro

Keuze 3: De bovenkap van de markiezen

De derde keuze waar je rekening mee zal moeten houden heeft te maken met de bovenkap van de markiezen. Op dit vlak onderscheiden we drie verschillende materialen. De bovenkap kan dan ook gemaakt zijn van hout, maar ook van aluminium evenals van kunststof. Met welke kostprijs je precies rekening moet houden afhankelijk van de bovenkap wordt duidelijk gemaakt door middel van onderstaand overzicht.

Soort bovenkap voor markiezen Gemiddelde kostprijs
Houten bovenkap Tussen 115 & 325 euro
Aluminium bovenkap Tussen 135 & 235 euro
Kunststof bovenkap Tussen 105 & 155 euro

Interessante bespaartips

De kostprijs voor het kopen en laten plaatsen van markiezen kan al snel heel wat hoger oplopen dan je op het eerste zicht zou denken. Gelukkig bestaan er heel veel interessante mogelijkheden om een besparing op jouw markiezen te realiseren.

  • Recht op kwantumkorting

Ben je niet van plan om één, maar wel om meerdere markiezen te kopen? In deze situatie is het misschien wel mogelijk om een kwantumkorting te verkrijgen. Een dergelijke korting kan oplopen tot wel 10 procent en maakt het mogelijk om te besparen zonder dat er sprake is van ook maar enig verlies op vlak van kwaliteit.

  • Doe zelf het inmeten

Op het internet zijn tegenwoordig zeer veel uitstekende handleidingen terug te vinden die duidelijk maken hoe je perfect zelf je markiezen kan inmeten. Dit is bijzonder interessant, want op deze manier kan je zomaar genieten van een korting die tot wel 30 euro per markies kan bedragen. Daarnaast kan er ook nog eens behoorlijk worden uitgespaard op vlak van voorrijkosten waardoor je twee vliegen in één klap slaat.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw markiezen

Een grote fout die veel mensen maken die willen investeren in markiezen is dat ze hiervoor zomaar een beroep doen op het eerste, het beste bedrijf dat ze aanbevolen krijgen. Uiteraard kan dit bedrijf het allemaal prima voor elkaar hebben, maar wie garandeert er jou dat je ook kan rekenen op een echt voordelig prijskaartje? Enkel en alleen door offertes voor markiezen aan te vragen bij verschillende bedrijven en door vervolgens deze offertes met elkaar te vergelijken is de best mogelijke prijs gegarandeerd. In de praktijk is het op deze manier dan ook mogelijk om zomaar een besparing te realiseren die kan oplopen tot een niet onbelangrijke 30%!