Kosten binnenzonwering

Kosten binnenzonweringEr voor kiezen om gebruik te gaan maken van binnenzonwering in je huis zorgt er voor dat je op niet één, maar wel meerdere interessante voordelen kan rekenen. Niet alleen zorgt het gebruik van binnenzonwering er namelijk voor dat de temperatuur in huis altijd aangenaam blijft, daarnaast kan ze meer privacy creëren en zelfs je interieur verfraaien. Denk jij er ook aan om te investeren in een binnenzonwering, maar wil je eerst graag een overzicht krijgen van alle mogelijkheden die bestaan inclusief de kosten die er aan verbonden zijn? Je ontdekt het allemaal en nog zoveel meer op deze pagina!

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kost binnenzonwering?

De uiteindelijke kostprijs die je voor zonwering dient te betalen bestaat steeds uit drie verschillende onderdelen. We hebben het hierbij niet uitsluitend over de buitenzonwering op zich, maar wat ook te denken van de bediening evenals de montage die je mogelijks zal willen uitbesteden? Wat deze drie verschillende onderdelen betreft kan je rekening houden met de kosten zoals aangegeven in de hieronder weergegeven prijstabel.

Factor Gemiddelde kostprijs
Binnenzonwering Tussen 125 & 950 euro
Bediening Tussen 15 & 290 euro
Montage Tussen 45 & 95 euro

De prijsopbouw van binnenzonwering

Voor wat de prijsopbouw betreft kijken we in het bijzonder naar twee verschillende onderdelen. Enerzijds zijn er uiteraard de materialen die moeten worden aangekocht voor de realisatie van je binnenzonwering. Onder deze materialen begrijpen we ook de bediening. Samen zijn deze kosten goed voor zo’n 70 procent van het verschuldigde prijskaartje. De resterende 30 procent wordt vervolgens gebruikt om de arbeidskosten in te dekken. Hou er rekening mee dat hier ook de voorrijkosten voor de levering en plaatsing van je binnenzonwering in zijn inbegrepen.

Keuzes die de kostprijs van binnenzonwering beïnvloeden

Het kostenplaatje dat uiteindelijke in rekening wordt gebracht voor je binnenzonwering wordt altijd gebaseerd aan de hand van een reeks keuzes die door jou gemaakt dienen te worden. We onderscheiden op dit vlak meerdere zaken die we je zeker en vast niet wilden onthouden.

Keuze 1: Het type binnenzonwering waarvoor je kiest

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het zo dat je op vlak van binnenzonwering een keuze kan maken uit zeer veel verschillende mogelijkheden. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar een rolgordijn of heb je het toch meer begrepen op lamellen of shutters? Wij hebben in ieder geval de gemiddelde aankoopprijs van deze verschillende vormen van binnenzonwering voor jou op een rijtje gezet.

Type binnenzonwering Gemiddelde kostprijs
Plisségordijn van 150 x 100 cm Gemiddeld zo’n 100 euro
Rolgordijn van 150 x 100 cm Gemiddeld zo’n 100 euro
Jaloezie van 150 x 200 cm Gemiddeld zo’n 150 euro
Lamellen van 260 x 250 cm Gemiddeld zo’n 190 euro
Vouwgordijn van 250 x 200 cm Gemiddeld zo’n 240 euro
Shutter van 250 x 100 cm Gemiddeld zo’n 690 euro

Keuze 2: Het type materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Je dient er ook altijd rekening mee te houden dat er voor je binnenzonwering gebruik kan worden gemaakt van verschillende materialen. Het spreekt voor zich dat ook het materiaal waarvoor je kiest uiteindelijk de totale kostprijs zal beïnvloeden. Op vlak van materiaal voor binnenzonwering kan er worden gekozen voor kunststof of pvc, maar wat bovendien ook te denken van polyester, aluminium, polywood evenals katoen of linnen en velour?

Keuze 3: De bediening van je binnenzonwering

Het spreekt voor zich dat je binnenzonwering op tal van verschillende manieren kan worden bediend. Ook de gekozen bediening zal uiteindelijk bepalend zijn voor de totale kostprijs die in rekening wordt gebracht. Wij hebben de diverse mogelijkheden en kosten op dit vlak alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Soort bediening Gemiddelde kostprijs
Trekkoord Standaard inbegrepen in kostprijs
Tuimelstang Standaard inbegrepen in kostprijs
Silent view Standaard inbegrepen in kostprijs
Handreep Meerprijs van tussen de 15 & 35 euro
Top-down systeem Meerprijs van tussen de 55 & 85 euro
Elektrisch met wandschakelaar Meerprijs van tussen de 225 & 275 euro
Elektrisch met afstandsbediening Meerprijs van tussen de 325 & 375 euro

Interessante bespaartips

Ligt de standaard kostprijs van de door jou gewenste binnenzonwering net wat te hoog? In dat geval kan het interessant zijn om er voor te kiezen om gebruik te maken van de onderstaande, interessante bespaartips. Deze bespaartips zorgen er namelijk voor dat je perfect de totaalprijs van je binnenzonwering kan verlagen.

  • Een verlaagde energiefactuur. Eén belangrijke besparing waar je bij het aanschaffen van een binnenzonwering altijd op kan rekenen is terug te vinden in de energiefactuur. Veel mensen hebben een airco geplaatst in hun huis en moeten deze tijdens de warme zomermaanden volop laten draaien. Dat is niet nodig wanneer je over binnenzonwering beschikt. Deze houdt het warme zonlicht immers moeiteloos buitenshuis.
  • Geen verkleuring van je interieur. Hoe vaak is het al niet voorgekomen dat je bepaalde meubelstukken vroegtijdig moet weggooien omdat ze verkleuren door het zonlicht? Dat is voorgoed verleden tijd met het kopen van een binnenzonwering. Niet alleen kan je zo extra lang van je meubelen genieten, daarnaast worden ook heel veel overbodige kosten voorkomen. Ook dit is iets waar je zeker rekening mee kan houden bij het kopen van één van de verschillende, bestaande binnenzonweringen op de markt.
  • Recht op kwantumkorting. In bepaalde gevallen heb je voor wat het kopen van een binnenzonwering betreft de mogelijkheid om aanspraak te maken op een zogenaamde kwantumkorting. Een dergelijke korting wordt toegekend op het ogenblik dat je niet één, maar wel meerdere binnenzonweringen koopt. In het beste geval loopt deze korting op tot een mooie 10%.

Bespaar tot wel 30% op de kostprijs van je binnenzonwering

Wil je de kosten voor jouw binnenzonwering nog wat extra kunnen drukken dan enkel en alleen door middel van de bovenstaande bespaartips? Dat is geen probleem. Wist je bijvoorbeeld dat het altijd een goed idee is om een offerte voor binnenzonwering aan te vragen bij meerdere bedrijven. Door dit te doen en de offertes te vergelijken is het immers op zeer eenvoudige wijze mogelijk om er de voordeligste optie tussenuit te halen. Hierdoor kan er in de praktijk zonder al teveel problemen tot wel 30 procent (extra) worden bespaard. Als dat niet mooi meegenomen is!