Kosten elektrisch zonnescherm

Kosten elektrisch zonneschermWat zou je er van denken om gewoon met één enkele druk op de knop je zonnescherm te kunnen bedienen? Klinkt niet slecht toch? Dit kan perfect worden gerealiseerd door er voor te kiezen om gebruik te maken van een elektrisch zonnescherm. Een dergelijk zonnescherm is niet alleen bijzonder kwalitatief en efficiënt, bovendien geniet je ook nog eens van het meest optimale comfort. Ben jij benieuwd naar de kosten die je kan verwachten voor wat het kopen en laten plaatsen van een elektrisch zonnescherm betreft? In dat geval zal de informatie op deze pagina voor jou ongetwijfeld bijzonder waardevol blijken te zijn!

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kost een elektrisch zonnescherm?

Er wordt wel eens gedacht dat het aanschaffen en laten plaatsen van een elektrisch zonnescherm altijd gepaard gaat met vrij hoge kosten. Dat is echter niet zo. In de praktijk kan er namelijk worden vastgesteld dat er een elektrisch zonnescherm is welke geschikt is voor ieders budget.

Factor bij elektrisch zonnescherm Gemiddelde kostprijs
Het zonnescherm in kwestie Tussen 275 & 675 euro
De bediening Tussen 145 & 295 euro
De montage Tussen 145 & 490 euro

De prijsopbouw van een elektrisch zonnescherm

Vooraleer je daadwerkelijk overgaat tot het kopen van een elektrische zonwering is het natuurlijk ook wel interessant wanneer je een goed beeld krijgt van de prijsopbouw. Wat dit betreft kan er rekening worden gehouden met een zeer indrukwekkende materiaalkost die bijgevolg zomaar even 78 procent van alle kosten in beslag neemt. De resterende 22 procent gaat dan naar de arbeidskosten, maar ook de zogenaamde voorrijkosten zijn hierin inbegrepen. Gezien de beperkte hoeveelheid arbeidskosten levert het zelf monteren van je elektrisch zonnescherm eigenlijk eerder een beperkte besparing op. Toch kan dit helpen om het totale kostenplaatje naar beneden te halen.

Keuzes die de kostprijs van een elektrisch zonnescherm beïnvloeden

Ben je er zeker van dat je zal overgaan tot het aanschaffen van een elektrisch zonnescherm? In dat geval zijn er wel nog een aantal keuzes waar je rekening mee zal willen houden. De onderstaande verschillende keuzes kunnen immers de totale kostprijs van je elektrisch zonnescherm nog aanzienlijk beïnvloeden.

Keuze 1: De bedieningsmogelijkheden

Het spreekt voor zich dat je altijd over meerdere mogelijkheden beschikt om een elektrisch zonnescherm te kunnen bedienen. De verschillende opties waarover je beschikt worden meteen duidelijk door het raadplegen van de informatie in de onderstaande prijstabel.

Soort bediening Gemiddelde kostprijs
Wandschakelaar Tussen 55 & 95 euro
Sleutelschakelaar Tussen 55 & 125 euro
Tijdschakelklok Tussen 45 & 195 euro
Afstandsbediening Tussen 75 & 295 euro

Keuze 2: Het type motor van het elektrisch zonnescherm

Er dient voor wat de plaatsing van een elektrisch zonnescherm betreft altijd rekening te worden gehouden met het soort motor waar gebruik van wordt gemaakt. Deze keuze is echter niet zo eenvoudig als ze op het eerste zicht misschien wel lijkt. Omwille van deze reden hebben we er dan ook voor gekozen om de vaakst voorkomende opties alvast even voor jou op een rijtje te zetten.

Type elektrische motor Gemiddelde kostprijs Type bediening
Standaard motor voor zonweringen Tussen 95 & 195 euro Wandschakelaar, bedraad & vast.
Draadloze, standaard motor voor zonweringen Tussen 145 & 295 euro Draadloze schakelaar of afstandsbediening
Draadloze cassette motor voor zonweringen Tussen 190 & 290 euro Draadloze schakelaar of afstandsbediening

Keuze 3: De montage

Voor wat de montage van je elektrisch zonnescherm betreft dien je er altijd rekening mee te houden dat de kostprijs wordt bepaald door het aantal zonneschermen evenals het type scherm. Daarnaast moet er ook nog bij stil worden gestaan dat er eveneens zogenaamde inmeetkosten worden aangerekend. De onderstaande prijstabel maakt deze verschillende kosten in één klap duidelijk.

Soort montagekost Gemiddelde kostprijs
Inmeetservice voor elektrisch zonnescherm Gemiddeld zo’n 75 euro
Uitvalscherm tot en met 500 cm breed Tussen 190 & 390 euro
Knikarmscherm tot en met 500 cm breed Tussen 240 & 490 euro

Interessante bespaartips

Zou jij graag ook willen kunnen genieten van het optimale comfort dat wordt gerealiseerd door het gebruik van een elektrisch zonnescherm? Ben je echter nog op zoek naar interessante mogelijkheden om het verschuldigde kostenplaatje te drukken? In dat geval kan er rekening worden gehouden met de onderstaande, toch wel zeer interessante bespaartips:

  • Kies voor stormvaste armen

De eerste bespaartip die we graag aan je willen geven heeft betrekking tot het voorkomen van schade aan een elektrisch zonnescherm. Wanneer er sprake is van een stevige wind kan het namelijk vaak voorkomen dat je zonnescherm zal worden beschadigd. Het spreekt voor zich dat het herstellen van je zonnescherm altijd bepaalde, niet onaanzienlijke kosten met zich meebrengt. Door er voor te kiezen om stormvaste armen te voorzien kan dit probleem gelukkig efficiënt worden voorkomen.

  • Aanspraak maken op kwantumkorting?

Wist jij dat er mogelijkheden bestaan om met betrekking tot de realisatie van een elektrisch zonnescherm aanspraak te kunnen maken op een zogenaamde kwantumkorting? Een dergelijke korting kan tot wel 10 procent bedragen en wordt toegekend op het ogenblik dat er meerdere elektrische zonneschermen worden aangekocht bij hetzelfde bedrijf. Ga dus gerust eens te raden bij je buurman of hij er ook niet aan denkt om een dergelijke installatie te voorzien bij zijn woning!

  • Neem zelf het inmeten en de montage voor je rekening

Het zelf monteren van een elektrisch zonnescherm is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Kan je dit wel? Dan is het mogelijk om hierdoor een zeer mooie besparing te kunnen realiseren. Bovendien is er ook nog het inmeten. Dit dient bijzonder nauwkeurig te gebeuren, maar is eigenlijk niet zo moeilijk. Neem je ook het inmeten voor je eigen rekening? Dan betekent dit nog eens een besparing die kan oplopen tot wel 75 euro!

Tot 30% besparen op de kostprijs van jouw elektrisch zonnescherm

Wil je graag nog een extra mooie besparing realiseren op het kopen en laten plaatsen van een elektrisch zonnescherm? Heb je er al eens aan gedacht om offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven die voor jou een dergelijk zonnescherm kunnen plaatsen? Dit is bijzonder interessant, want hierdoor kan je er de goedkoopste optie zonder enig probleem tussenuit halen. In de praktijk is het hierdoor mogelijk om een besparing tot wel 30 procent te kunnen realiseren op de volledige, verschuldigde kostprijs voor jouw elektrisch zonnescherm.