Kosten rolluik

Kosten rolluikEen investering doen in een rolluik zorgt er voor dat het comfort van je woning wordt verbeterd. Niet alleen kan er door gebruik te maken van rolluiken meer privacy worden gecreëerd, daarnaast is er uiteraard ook de zonwerende functie waarover ze beschikt. Een ander interessant, extra voordeel van een rolluik is dat ze ook de veiligheid van een huis kan opwaarderen. Door het plaatsen van bijvoorbeeld elektrische rolluiken is het dan ook voor potentiële inbrekers heel wat minder eenvoudig om zich toegang te verschaffen tot jouw huis. Ben jij ook geïnteresseerd in het plaatsen van rolluiken? Raadpleeg dan snel de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kost een rolluik?

Vooraleer we je een zicht gaan geven op de kosten die zijn verbonden aan het kopen van een rolluik is het wellicht ook interessant om even de verschillende voordelen die er aan zijn verbonden op een rijtje te zetten.

  • Een rolluik beschikt over geluidswerende eigenschappen
  • Ze fungeert als extra isolatie waardoor er meer energiebesparing kan worden gerealiseerd
  • De privacy in huis wordt vergroot
  • Inbraakwerend

Spreken de hierboven aangegeven voordelen jou ook wel aan? Zou je daarom graag willen weten welke kosten er nu precies zijn verbonden aan het aanschaffen van een rolluik? Dat wordt meteen duidelijk door middel van de onderstaande prijstabel.

Factor Gemiddelde kostprijs
Rolluik Tussen 85 & 590 euro
Bediening Tussen 15 & 245 euro
Montage Tussen 90 & 190 euro

De prijsopbouw van een rolluik

Wat de prijsopbouw van een rolluik betreft stellen we vast dat deze is opgebouwd uit twee logische onderdelen. De materiaalkosten zijn de grootste van beide en nemen zo’n 65 procent in beslag. De overgebleven arbeidskosten zijn logischerwijs goed voor 35 procent van alle kosten. Let op, in deze arbeidskosten zijn ook de voorrijkosten inbegrepen. Deze bedragen gemiddeld zo’n 2 tot 5 procent van alle kosten die zijn verbonden aan een rolluik.

Keuzes die de kosten van een rolluik beïnvloeden

Er zijn op de markt tegenwoordig uiteraard zeer veel verschillende soorten rolluiken terug te vinden. Bovendien is het zo dat er door jou als eigenaar van de woning verschillende keuzes zullen moeten worden gemaakt met betrekking tot de aankoop en plaatsing van je rolluik. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type materiaal van het rolluik

De eerste keuze die je moet maken met betrekking tot het kopen van een rolluik is het materiaal waaruit ze bestaat. Op dit vlak onderscheiden we twee verschillende mogelijkheden, namelijk kunststof en aluminium. De kosten van de beide soorten rolluiken worden meteen duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Soort materiaal 100 x 100 centimeter 200 x 200 centimeter
Kunststof Tussen 100 & 150 euro Tussen 240 & 340 euro
Aluminium Tussen 90 & 240 euro Tussen 340 & 590 euro

Keuze 2: Het soort bediening van je rolluik

Ook voor wat de bediening van je rolluik betreft dient er een keuze te worden gemaakt tussen twee verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak een handmatige van een elektrische bediening. Kies je voor een elektrische bediening? In dat geval moet er gebruik worden gemaakt van een buismotor. Hoe groter de omvang van het rolluik is, des te sterker de motor moet zijn. De kracht waar de motor over dient te beschikken is afhankelijk van de volgende factoren:

  • De adapter
  • De oppervlakte waar het rolluik over beschikt
  • Het gewicht van het rolluik
  • De diameter van de as

Wij hebben de verschillende soorten bedieningen voor een rolluik inclusief de kostprijs die je kan verwachten op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Type bediening Soort bediening Gemiddelde kostprijs
Handbediening Slingerstang Gemiddeld zo’n 12 euro
Handbediening Band of koord Gemiddeld zo’n 18 euro
Elektrische bediening Buismotor Gemiddeld tussen 62 & 155 euro
Elektrische bediening Draaischakelaar Gemiddeld zo’n 22 euro
Elektrische bediening Sleutelschakelaar Gemiddeld zo’n 45 euro
Elektrische bediening Tijdschakelaar Gemiddeld zo’n 50 euro
Elektrische bediening Afstandsbediening Gemiddeld zo’n 90 euro

Keuze 3: De montage van het rolluik

Nagenoeg alle bedrijven die rolluiken leveren bieden eveneens een opmeetservice aan. Indien je er voor kiest om hier gebruik van te maken heb je altijd de zekerheid dat je over de correcte maat voor je rolluiken beschikt. Je moet er wel rekening mee houden dat een dergelijke service al snel zo’n 40 à 45 euro kost. Kies je er uiteindelijk voor om met de installateur in kwestie in zee te gaan? In dat geval is de kans groot dat de kosten van de opmeetservice in mindering worden gebracht op de eindfactuur.

Ga je de montage van jouw rolluiken uitbesteden aan een echte specialist? In dat geval kan je er rekening mee houden dat de gemiddelde kostprijs hiervoor is gelegen tussen de 125 en 200 euro per rolluik. Op het ogenblik dat er meerdere rolluiken moeten worden geplaatst gaat de kostprijs per rolluik wel naar omlaag.

Interessante bespaartips

Ondanks het feit dat rolluiken niet perse erg duur hoeven te zijn gaan veel mensen toch nog op zoek naar (extra) mogelijkheden om te besparen op de verschuldigde kostprijs van rolluiken. Wij hebben de meest interessante bespaartips voor jou alvast op een rijtje gezet.

  • Kwantumkorting

Heb je nood aan meerdere rolluiken of heb je recent van je buurman vernomen dat hij ook graag nieuwe rolluiken wenst te bestellen? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om de rolluiken samen te kopen en te laten plaatsen. Op deze manier kan er immers een kwantumkorting worden bekomen van een aantrekkelijke 10 procent.

  • Kies voor handbediende rolluiken

Is het comfort voor jou niet zo belangrijk en wil je vooral het kostenplaatje zo beperkt mogelijk houden? In dat geval is kiezen voor handbediende rolluiken altijd financieel het interessantst.

Bespaar tot wel 30% op de kosten van jouw rolluiken

Wil je graag gebruik kunnen maken van rolluiken bij jouw woning, maar bieden de bovenstaande bespaartips je onvoldoende besparing? In dat geval is er nog één extra interessante tip om te besparen, namelijk door het opvragen en vergelijken van meerdere offertes. Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje overbodig, maar dat is het absoluut niet. Door het aanvragen van meerdere offertes en deze met elkaar te vergelijken is het namelijk zomaar mogelijk om tot wel 30 procent (extra) te besparen op het kopen en laten plaatsen van je rolluiken.

Lees ook: huis isoleren met dakisolatie.