Kosten jaloezieën

Kosten jaloezieënTegenwoordig moet zonwering niet alleen meer praktisch zijn, daarnaast moet ze er ook nog eens goed uitzien. Daar komt ook nog eens bij dat het voor veel mensen van belang is dat hun zonwering zo weinig mogelijk plaats in beslag neemt. In al deze verschillende gevallen kan het de moeite waard zijn om er voor te kiezen om jaloezieën te laten plaatsen. De plaatsing van jaloezieën zorgt er immers voor dat je voor wat zonwering betreft altijd bent verzekerd van een zo optimaal mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Wil jij ook graag de kosten van je zonwering binnen de perken kunnen houden en wil je daarom investeren in jaloezieën? Aarzel dan niet langer en ontdek snel de interessante informatie over jaloezieën op deze pagina!

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kosten jaloezieën?

Dat een jaloezie absoluut niet duur hoeft te zijn wordt meteen duidelijk op het ogenblik dat we de kostprijs in detail gaan bekijken. Wanneer we dit doen kunnen we immers vaststellen dat de goedkoopste jaloezie reeds kan worden aangekocht voor een kostprijs vanaf zo’n 150 euro. De montage is hier overigens reeds bij inbegrepen. Voor een jaloezie geldt wel dat, hoe groter ze is en hoe sterker het materiaal is, des te hoger het kostenplaatje zal uitvallen. Om je al een bepaald beeld te kunnen geven van de gemiddelde kostprijs welke is verbonden aan jaloezieën hebben we de onderstaande prijstabel even opgesteld.

Type onderdeel van jaloezie Gemiddelde kostprijs
De maat en het materiaal Tussen 100 & 590 euro
De montage van de jaloezie Tussen 85 & 115 euro

De prijsopbouw van jaloezieën

De bovenstaande prijstabel vertelt je reeds in zekere mate met welke kosten je gemiddeld rekening dient te houden op het ogenblik dat je er voor kiest om te investeren in jaloezieën. De grootste kost is ongetwijfeld deze die betrekking heeft tot het kopen van de materialen. Hiervoor moet je dan ook niet minder dan 70 procent van de totale facturatieprijs voorzien. De resterende 30 procent zijn voorbehouden voor de arbeidskosten waarbij ook de voorrijkosten bij zijn inbegrepen.

Keuzes die de kostprijs van jaloezieën beïnvloeden

De kostprijs die wordt aangerekend voor je jaloezieën kan zoals je reeds hebt kunnen lezen door verschillende factoren worden beïnvloed. Wij hebben de belangrijkste keuzes op dit vlak alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De maten en het materiaal

In eerste instantie moet er rekening worden gehouden met niet alleen de afmetingen van de jaloezieën, maar ook met het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak onderscheiden we de twee populairste opties, namelijk hout en aluminium. In tegenstelling tot wat je in eerste instantie zou verwachten is hout in vergelijking met aluminium een stukje duurder. In eerste instantie hebben we de kosten van houten jaloezieën voor jou op een rijtje gezet:

Breedte 16mm 25mm 50mm 70mm
1 meter 85 – 115 euro 75 – 125 euro 100 – 125 euro 105 – 155 euro
2 meter 140 – 175 euro 105 – 205 euro 155 – 185 euro 170 – 265 euro
3 meter 175 – 235 euro 145 – 275 euro 220 – 245 euro 235 – 375 euro

Ben je toch eerder te vinden voor de natuurlijke uitstraling waar hout over beschikt? Dan kan je er eveneens nog steeds voor kiezen om gebruik te maken van houten jaloezieën. Voor deze jaloezieën kan je rekening houden met de onderstaande kosten:

Breedte 25mm 50mm 65mm
1 meter 105 – 155 euro 145 – 175 euro 145 – 195 euro
2 meter 205 – 245 euro 275 – 355 euro 230 – 395 euro
3 meter – (*) 335 – 535 euro 335 – 595 euro

* Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een lamelbreedte van 25mm is het bij houten jaloezieën niet gebruikelijk om een breedte van 3 meter te hanteren.

Keuze 2: De montage van de jaloezieën

In principe is het mogelijk om de aangekochte jaloezieën zelf te plaatsen, maar in het merendeel van de gevallen kiest men er toch voor om dit karwei uit te besteden aan een professionele partij. Indien dit eveneens geldt voor jou kan je op dit vlak rekening houden met de onderstaande kosten:

Type montagekost Gemiddelde kostprijs
Montagekosten voor eerste jaloezie Tussen 80 & 115 euro
Opmeetservice Tussen 35 & 45 euro
Voorrij- en bezorgkosten Tussen 35 & 55 euro

Interessante bespaartips

Jaloezieën zijn zoals je reeds hebt kunnen lezen eigenlijk een vrij voordelige vorm van zonwering. Bovendien zijn ze relatief eenvoudig te plaatsen en kunnen ze beschikken over een zeer uiteenlopende stijl. Ben jij ook wel te vinden voor de plaatsing van jaloezieën in je huis, maar ben je van mening dat de prijs nog wel enigszins kan worden gedrukt? In dat geval raden we je aan om rekening te houden met de onderstaande bespaartips:

  • Doe de plaatsing van je jaloezieën zelf

De montagekosten die in rekening worden gebracht met betrekking tot de plaatsing van jaloezieën mogen dan wel niet ontzettend hoog liggen, toch is het belangrijk om er even bij stil te blijven staan. Wil je de extra kosten echt zoveel mogelijk kunnen drukken en ben je zelf wel een beetje een handige Harry? In dat geval is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om de plaatsing van je jaloezieën voor eigen rekening te nemen. 

  • Haal de aangekochte jaloezieën zelf op

Zijn de jaloezieën binnen gekomen bij het bedrijf waarbij je ze hebt besteld? In dat geval is het altijd de moeite waard om ze zelf op te halen. Door ze zelf af te halen kan je namelijk een besparing op de bezorgkosten realiseren die in de praktijk tussen de 35 en zomaar even 55 euro kan bedragen.

Bespaar tot 30% op de kosten van jouw jaloezieën

De bovenstaande, interessante bespaartips maken het mogelijk om de kosten voor het kopen van je jaloezieën reeds behoorlijk te drukken. Er is echter meer. Wist je bijvoorbeeld dat het totale kostenplaatje zomaar met nog eens 30 procent voordelig kan uitvallen? Dit bovendien enkel en alleen door een offerte voor jaloezieën aan te vragen bij verschillende partijen. Vergelijk de offertes na het aanvragen en je zal merken dat er in de praktijk zomaar tot wel 30 procent financieel voordeel (extra) kan worden ontvangen. Zo worden jouw jaloezieën uiteraard alleen maar nog voordeliger!