Kosten uitvalscherm

Kosten uitvalschermEen uitvalscherm wordt aanzien als een bijzonder efficiënte oplossing op vlak van zonwering. Vooraleer over te gaan tot het aanschaffen en laten plaatsen van een dergelijk uitvalscherm spreekt het echter voor zich dat je rekening zal willen houden met het kostenplaatje dat er aan is verbonden. Wil jij je op dit vlak ook goed inlichten vooraleer over te gaan tot aankoop? Lees dan snel verder, want wij vertellen je op deze pagina alles wat je altijd al hebt willen weten over een uitvalscherm.

 

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kost een uitvalscherm?

Het prijskaartje welke voor een uitvalscherm dient te worden betaald kan behoorlijk variëren. In de praktijk kan ze dan ook oplopen van zo’n 160 tot zomaar even 700 euro. Het verschil in prijs is vooral te wijten aan de afmetingen waarvoor wordt gekozen. Bovendien wordt het ook altijd aangeraden om de plaatsing van een uitvalscherm uit te besteden aan een echte vakman. Het spreekt voor zich dat ook hier extra kosten aan verbonden zijn, gemiddeld zo’n 200 euro.

Een uitvalscherm is een zeer populaire vorm van zonwering omdat het efficiëntie en kwaliteit moeiteloos weet te combineren met vrij lage kosten. Wij hebben de gemiddelde kosten van een uitvalscherm per meter alvast op een rijtje gezet middels de onderstaande prijstabel.

Breedte van het uitvalscherm Gemiddelde kostprijs
Breedte van 1 meter Tussen 140 & 350 euro
Breedte van 2 meter Tussen 240 & 460 euro
Breedte van 3 meter Tussen 325 & 575 euro
Breedte van 4 meter Tussen 400 & 675 euro

De prijsopbouw van een uitvalscherm

Wanneer we kijken naar de prijsopbouw van een uitvalscherm is het van belang om er rekening mee te houden dat er meer is dan enkel en alleen de materiaalkost. Toch moet het gezegd dat de materiaalkost 65 procent van de totale kostprijs in beslag neemt. 30 procent van de kosten gaan vervolgens naar de plaatsing van het uitvalscherm in kwestie en de overgebleven 5 procent is voorbehouden voor het indekken van de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een uitvalscherm beïnvloeden

Het is vanzelfsprekend dat er meerdere keuzes zijn die een niet onbelangrijke invloed kunnen uitoefenen op het kostenplaatje dat is verbonden aan het kopen en laten plaatsen van een uitvalscherm. Wij hebben deze keuzes speciaal voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal van het doek

Het is je ongetwijfeld wel bekend dat het doek van een uitvalscherm kan worden gemaakt van verschillende materialen. We onderscheiden op dit vlak acryl van polyester. Welke van beide materialen nu precies het interessantst is proberen we je duidelijk te maken door middel van de onderstaande vergelijking.

Vergelijking Acryl Polyester
Omschrijving Acryl is gemaakt van synthetische vezels. Dit materiaal is bijzonder geschikt om buiten te gebruiken. Polyester is vervaardigd uit synthetische vezels. Deze vezels staan er om bekend een zeer hoge weerstand te bieden tegen scheuren.
Voordelen – Waterdicht
– Kleurbestendig
– Scheurvast
– Bestand tegen vlekken
– Onderhoudsvriendelijk
– Een uitstekende isolator
– Hoge bestendigheid tegen UV-straling
– Weefsel met een grote elasticiteit– Vuilafstotend
– Waterdicht
– Scheurvast

Keuze 2: Het type arm waar gebruik van wordt gemaakt

De tweede keuze die je zal moeten maken heeft betrekking tot de arm waar gebruik van wordt gemaakt. Ga je, je uitvalscherm plaatsen op een grote hoogte? In dat geval is het vooral belangrijk om te kiezen voor een stormvaste arm. In ieder geval hebben we de verschillende kosten van de diverse armen voor een uitvalscherm op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Type arm Gemiddelde kostprijs
Stormvaste arm Gemiddeld zo’n 140 euro
Valarm Gemiddeld zo’n 250 euro
Glijarmen Gemiddeld zo’n 210 euro
Vaste armen Gemiddeld zo’n 50 euro
Balkonarm Gemiddeld zo’n 40 euro
Tussenrolarm Gemiddeld zo’n 260 euro

Keuze 3: De montage van het uitvalscherm

De derde keuze heeft betrekking tot de montage van het uitvalscherm. Op dit vlak is er niet één, maar zijn er wel meerdere kosten waar je rekening mee zal willen houden. We hebben ze allemaal opgenomen in de onderstaande prijstabel.

Type montagekost Gemiddelde kostprijs
Plaatsing van uitvalscherm Tussen 160 & 240 euro
Inmeten van uitvalscherm Tussen 25 & 45 euro
Voorrij- en bezorgkosten Tussen 25 & 45 euro
Plaatsing op eerste verdieping Tussen 20 & 50 euro
Plaatsing op tweede verdieping Tussen 65 & 75 euro

Interessante bespaartips

De kostprijs van een uitvalscherm kan afhankelijk van de keuzes die je hierboven hebt gemaakt toch wel vrij hoog uitvallen. Gelukkig bestaan er verschillende bespaartips die er voor kunnen zorgen dat het prijskaartje enigszins wordt verlaagd. Welke bespaartips dit precies zijn kom je te weten in het onderstaande overzicht.

 Monteer het uitvalscherm zelf

Het is mogelijk om een besparing tot wel 250 euro te realiseren op de kostprijs van je uitvalscherm. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door de montage er van niet uit te besteden, maar wel voor je eigen rekening te nemen. Er zijn voor wat het monteren van een uitvalscherm betreft bovendien op het internet zeer veel verschillende handleidingen terug te vinden waardoor je, je niet op glad ijs hoeft te begeven.

  • Koop meerdere uitvalschermen in één keer

Ben je van plan om niet één, maar wel meerdere uitvalschermen te plaatsen? Of heb je recent opgevangen van je buurman dat hij met hetzelfde idee speelt als jij? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om de verschillende uitvalschermen in één keer te kopen. Op deze manier kan je namelijk aanspraak maken op een zogenaamde kwantumkorting. Deze kan zomaar oplopen tot een mooie 10 procent.

Tot wel 30% besparen op de kosten van jouw uitvalscherm

Bieden de hierboven vermelde bespaartips geen voldoende besparing voor het kopen en laten plaatsen van jouw uitvalscherm? Ben je daarom op zoek naar nog een extra bespaartip? Dat is geen probleem. We hebben namelijk misschien wel de meest waardevolle tip voor het laatst gehouden. Alvorens de keuze te maken om jouw uitvalscherm bij een bepaalde partij te kopen en ze ook door hem te laten plaatsen is het immers de moeite waard om een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven. Vergelijk de ontvangen offertes vervolgens en je zal merken dat je op deze manier nog eens tot zo’n 30 procent extra kan besparen.