Kosten screens

Kosten screensEén van de meest populaire vormen van zonwering tegenwoordig zijn ongetwijfeld de zogenaamde screens. Dit type van zonwering kan dan ook perfect bij elke woning worden toegepast, ziet er goed en strak uit en is bovendien ook nog eens vrij scherp geprijsd. Daarnaast moet het eveneens gezegd dat de plaatsing van screens niet zoveel vrije ruimte vereist waardoor je meerdere vliegen in één klap slaat. Wil jij graag ook kunnen genieten van de interessante voordelen die screens met zich meebrengen, maar wil je in eerste instantie vooral een goed zicht hebben op de kosten? Raadpleeg dan snel de informatie op deze pagina!

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kosten screens?

De gemiddelde kostprijs die wordt aangerekend voor screens is gelegen rond de 550 à 600 euro. In deze kostprijs is de montage inbegrepen. De exacte kostprijs waar je rekening mee moet houden voor screens is altijd afhankelijk van niet alleen de breedte waarover ze beschikt, maar ook van de bediening en de bovenkap. Onderstaand kostenoverzicht geeft je meteen een degelijke indruk van het prijskaartje dat gemiddeld voor screens wordt aangerekend.

Factor Gemiddelde kostprijs
De breedte van de screens Tussen 140 & 260 euro
De bediening van de screens Tussen 40 & 350 euro
De bovenkap Tussen 0 & 45 euro
De montage van de screens Tussen 90 & 140 euro

De prijsopbouw van screens

Wat de prijsopbouw van screens betreft zijn er niet alleen materiaal-, maar ook arbeidskosten waar rekening mee dient te houden worden gehouden. Wat de materiaalkosten betreft moet er stil worden gestaan bij zo’n 60 procent van de volledige kostprijs. De resterende 40 procent gaan naar de arbeidskosten, maar er zijn ook 5 procent voorrijkosten in inbegrepen. Door zelf de montage van je screens te doen en door ze bijvoorbeeld ook zelf op te halen is het wel mogelijk om op meerdere vlakken een besparing te realiseren. Daarover verder op deze pagina uiteraard meer.

Keuzes die de kostprijs van screens beïnvloeden

Op het ogenblik dat je de samenstelling van je screens gaat doen is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Het feit dat screens tegenwoordig zeer eenvoudig geheel op maat van je wensen kunnen worden gemaakt zorgt er voor dat de totaalprijzen bijzonder uiteenlopend kunnen zijn. Wij hebben even alle kosten die de uiteindelijke totaalprijs van je screens kunnen beïnvloeden op een rijtje gezet.

Keuze 1: De breedte van de screen

Door middel van de onderstaande prijstabel geven we een duidelijk beeld van de kostprijs per meter breedte waar je screen over beschikt. In principe zijn alle breedtes wel mogelijk, maar de prijs wordt steeds afgerond naar 20 centimeter. Zou je bijvoorbeeld graag een screen met een breedte van 1,1 meter willen laten plaatsen? Dan betaal je per definitie altijd de prijs voor een screen met een breedte van 1,2 meter.

Breedte van de screen Gemiddelde kostprijs
Breedte van 1 meter Tussen 145 & 185 euro per screen
Breedte van 2 meter Tussen 180 & 240 euro per screen
Breedte van 3 meter Tussen 200 & 260 euro per screen

Keuze 2: De bediening van de screen

Wanneer je de afmeting hebt bepaald moet er worden gekeken naar de bediening van de screen. Geef je de voorkeur aan een voordelige, handmatige bediening of heb je het toch meer begrepen op een comfortabele, elektrische bediening? In het merendeel van de gevallen wordt er gekozen voor elektrische screens. Heb jij deze voorkeur ook? Dan kunnen we niets anders doen dan je aanraden rekening te houden met de onderstaande mogelijkheden en kosten.

Soort bediening voor screens Gemiddelde kostprijs
Oogwindwerk Tussen 40 & 55 euro per screen
Elektrische bediening Tussen 45 & 155 euro per screen
Tijdsgestuurde bediening Tussen 45 & 190 euro per screen
Domoticasysteem Tussen 130 & 340 euro per screen
Draadloze bediening met afstandsbediening Tussen 190 & 240 euro per screen
Draadloze bediening met mobiele app Tussen 260 & 390 euro per screen

Keuze 3: De bovenkap van de screen

Er zijn op de markt drie verschillende soorten bovenkappen verkrijgbaar voor wat een screen betreft. Wil je graag kunnen rekenen op de voordeligste optie? Dan kies je voor een afgeschuinde bovenkap. Deze is namelijk standaard inbegrepen op de kostprijs. Je kan evenwel ook kiezen voor een vierkante of een afgeronde kap voor je screen. Wij hebben de verschillende kosten hiervoor op een rijtje gezet middels de onderstaande prijstabel.

Type bovenkap Gemiddelde kostprijs
Afgeschuinde bovenkap Standaard inbegrepen in de kostprijs
Vierkante bovenkap Gemiddelde kostprijs van zo’n 25 euro
Afgeronde bovenkap Gemiddelde kostprijs van zo’n 45 euro

Bron: prijzen screens.

Interessante bespaartips

In principe hoeven screens niet echt heel duur te zijn. Veel hangt echter uiteraard af van de persoonlijke eisen waarover je beschikt. Zou je graag een besparing willen realiseren op de kosten die zijn verbonden aan het aanschaffen en laten plaatsen van je screens? Dan is aandachtig zijn voor de hieronder vermelde, zeer interessante bespaartips eigenlijk een must.

  • Koop meerdere screens in één keer

Wist je dat je door meerdere screens in één keer te kopen een zeer mooie besparing van 10 procent kan realiseren? Wil je zelf geen meerdere screens kopen, maar weet je dat je buurman er ook graag enkele wil bestellen? Plaats de bestelling dan gerust samen. Ook op deze manier kan je namelijk een kwantumkorting bemachtigen!

  • Neem zelf de maten voor je screens

Er zijn vandaag de dag op het internet zeer veel verschillende handleidingen terug te vinden waarin staat te lezen hoe je zelf de afmetingen van je screens kan nemen. Door dit zelf te doen bespaar je niet één, maar wel twee keer op de kosten. Voor de opmeetservice kan je gemiddeld zo’n 30 euro uitsparen terwijl je ook nog eens tussen de 30 en 45 euro aan voorrijkosten kan voorkomen.

Tot wel 30% (extra) besparing op jouw screens

Zou je graag nog een extra besparing willen realiseren voor wat het kopen en plaatsen van jouw screens betreft? Dan is het altijd een aanrader om er voor te kiezen om offertes bij meerdere bedrijven op te vragen. Veel mensen doen dit niet waardoor ze uiteindelijk kiezen voor een offerte die veel duurder is dan noodzakelijk. Wil je dit voorkomen en wil je bijgevolg zomaar een besparing kunnen realiseren tot wel 30 procent? In deze situatie is het steeds een aanrader om offertes bij verschillende bedrijven op te vragen voor de levering en plaatsing van jouw screens!