Kosten knikarmscherm

Kosten knikarmschermHet kopen van een knikarmscherm is tegenwoordig bijzonder populair. De kans is dan ook op z’n minst bestaande dat ook jij met het idee speelt om een dergelijk systeem te kopen. Vooraleer je dit kan doen is het echter belangrijk om een goed beeld te hebben van de mogelijkheden evenals de kosten. Dit is precies waar we je op deze pagina uitvoerig kennis mee laten maken. Vooraleer over te gaan tot het aanschaffen en laten plaatsen van een knikarmscherm is het dan ook altijd de moeite waard om onderstaande informatie te raadplegen!

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kost een knikarmscherm?

Het valt bij het onderzoeken van de kostprijs van een knikarmscherm meteen op dat er op de markt zeer veel verschillende uitvoeringen zijn terug te vinden. In het bijzonder de afmetingen zijn dan ook bepalend voor de uiteindelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht. De gemiddelde kostprijs van een knikarmscherm start ergens rond de 500 euro, maar kan uiteindelijk oplopen tot wel 2.000 euro. Dit heeft alles te maken met het feit dat een knikarmscherm op de markt verkrijgbaar is in uitvoeringen gaande van 2 tot zomaar even 10 meter. Hou bovendien uiteraard ook rekening met de plaatsingskosten van een knikarmscherm. Ondanks het feit dat je dit in principe zelf zou kunnen doen wordt het toch aangeraden om een vakkundige plaatsing te laten realiseren. Op vlak van montagekosten kan je wat dit betreft rekening houden met zo’n 200 euro aan kosten.

 

Afmetingen van knikarmscherm Gemiddelde kostprijs
Knikarmscherm van 2 meter Tussen 500 & 625 euro
Knikarmscherm van 3 meter Tussen 625 & 725 euro
Knikarmscherm van 4 meter Tussen 675 & 925 euro
Knikarmscherm van 5 meter Tussen 735 & 1.040 euro
Knikarmscherm van 6 meter Tussen 960 & 1.125 euro
Knikarmscherm van 7 meter Tussen 1.275 & 1.500 euro
Knikarmscherm van 8 meter Tussen 1.390 & 1.640 euro
Knikarmscherm van 9 meter Tussen 1.590 & 1.835 euro
Knikarmscherm van 10 meter Tussen 1.900 & 2.000 euro

De prijsopbouw van een knikarmscherm

De exacte prijsopbouw waar jouw knikarmscherm over zal beschikken is sterk afhankelijk van de verhouding tussen de materiaalkosten en de montageprijs waar rekening mee dient te worden gehouden. In het merendeel van de gevallen is de verhouding echter 60 procent materiaalkosten en 40 procent arbeidskosten. Naarmate het knikarmscherm groter wordt neemt de materiaalkost nog net dat tikkeltje extra in beslag.

Keuzes die de kostprijs van een knikarmscherm beïnvloeden

Het ene knikarmscherm is beslist de andere niet. De totale kostprijs die in rekening wordt gebracht is bijgevolg altijd afhankelijk van een aantal (extra) keuzes die door jou gemaakt dienen te worden. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes op een rijtje gezet:

Keuze 1: De uitvoering van het knikarmscherm

Een knikarmscherm kan worden geleverd in drie verschillende vormen. De uitvoering in kwestie is altijd afhankelijk van de breedte van het scherm. In het merendeel van de gevallen wordt er gebruik gemaakt van een 2-buis-en 3 buissysteem.

Keuze 2: Het doek waar gebruik van wordt gemaakt

Wist je bovendien dat ook het doek van het knikarmscherm kan worden gemaakt van verschillende materialen? Op dit vlak onderscheiden we vooral acryl van polyester. Een acryl doek is gemaakt van synthetische vezels en is daardoor bijzonder geschikt om buiten te gebruiken. Dit geldt eveneens voor polyester, maar dit materiaal staat er om bekend ook nog eens over een uitstekende weerstand te beschikken tegen scheuren. In principe zijn beide doeken uitstekend geschikt om te gebruiken in combinatie met een knikarmscherm.

Keuze 3: de cassette

De bak waarin het knikarmscherm wordt opgerold noemen we de zogenaamde cassette. Het type cassette waar gebruik van wordt gemaakt is afhankelijk van de plaats waar ze wordt voorzien. Is deze plek bijvoorbeeld volledig of slechts deels beschermd? Of is ze misschien wel helemaal niet beschermd? De onderstaande tabel maakt duidelijk welke cassette voor jouw situatie het meest geschikt is.

Vergelijking Open Cassette Semi Cassette Gesloten Cassette
Omschrijving Uitsluitend geschikt voor plaatsen waar geen regen bij het doek kan komen. Deze zorgt voor een passende bescherming voor het doek tegen regen aan zowel de boven- als voorkant. Deze biedt een optimale bescherming van het doek. Ze wordt dan ook volledig afgesloten.
Plaats Volledig beschermd. Deels beschermd. Niet beschermd.

Interessante bespaartips

Er kan op verschillende manieren een besparing worden gerealiseerd op het kopen en laten plaatsen van een knikarmscherm. In de praktijk zorgen de onderstaande kosten bovendien ook helemaal niet voor ook maar enige inboeting op vlak van kwaliteit. Wij hebben de interessantste bespaartips in ieder geval even voor jou op een rijtje gezet.

  • Kwantumkorting tot wel 10%

Ben je van plan om niet één, maar wel meerdere knikarmschermen te kopen? Hou er dan rekening mee dat je waarschijnlijk aanspraak kan maken op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting kan tot wel 10 procent bedragen en is te verkrijgen zonder dat kwaliteitsverlies dient te worden geleden.

  • Meet zelf de maten voor je knikarmscherm

Je kan er voor kiezen om het opmeten van de maten voor je knikarmscherm uit te besteden aan een professioneel bedrijf, maar dan wordt je geconfronteerd met extra kosten. Het is wat dat betreft dan ook heel wat interessanter om gewoon de meetlat te nemen en zelf aan het meten te slaan.

  • Doe zelf de montage van je knikarmscherm

Ben jij een handige Harry? In dat geval kan het interessant zijn om er voor te kiezen om je knikarmscherm zelf te plaatsen. Je moet er wel rekening mee houden dat de plaatsing van een dergelijk systeem uiterst precies dient te gebeuren. Doe het dan ook alleen maar wanneer je er zeker van bent dat je over de vereiste kennis beschikt.

Bespaar tot wel 30% op de kosten van jouw knikarmscherm

Door rekening te houden met de hierboven vermelde bespaartips is het altijd mogelijk om de aankoop- en plaatsingskost van je knikarmscherm gevoelig te verlagen. Het kan echter nog een flink stuk beter. Wist je bijvoorbeeld dat er nog eens tot wel 30% (extra) kan worden bespaard? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen verschillende bedrijven die een dergelijk systeem voor jou kunnen leveren en plaatsen. Vraag dus gerust meerdere offertes op en vergelijk ze met elkaar om zo uiteindelijk de best mogelijke prijs te kunnen verkrijgen.