Kosten shutters

Kosten shuttersShutters vormen tegenwoordig een bijzonder interessante vorm van zonwering. Niet alleen kunnen ze er op efficiënte wijze voor zorgen dat de zon buitenshuis wordt gehouden, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze er gewoon erg goed uitzien en meer privacy weten te creëren. Spreken de voordelen die aan shutters zijn verbonden jou ook aan? Ben je benieuwd naar het gemiddelde kostenplaatje welke je voor dit type van zonwering moet betalen? Op deze pagina kom je alles te weten met betrekking tot de kosten die je moet betalen voor het kopen evenals de plaatsing van shutters.

*Tip: 
Wil je direct de exacte koten weten? Vraag dan in een keer tot 6 offertes aan van diverse lokale zonweringsbedrijven.

Hoeveel kosten shutters?

De gemiddelde kostprijs die voor shutters in rekening wordt gebracht is gelegen tussen de 225 en 500 euro. Het prijsverschil waarvan sprake is wordt in het bijzonder gecreëerd door het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Kies je er voor om de shutters te plaatsen? Hou er dan rekening mee dat er gemiddeld nog zo’n 60 euro bij het standaard kostenplaatje op wordt geteld. Meet de kozijnen op en bepaal aan de hand daarvan met behulp van onderstaande prijstabel welke kosten voor jouw situatie van toepassing zijn.

Breedte van de shutters Gemiddelde kostprijs per shutter
Breedte van 1 meter Tussen 275 & 475 euro
Breedte van 2 meter Tussen 475 & 925 euro
Breedte van 3 meter Tussen 925 & 1.025 euro

De prijsopbouw van shutters

Bekijken we de prijsopbouw van shutters? Dan stellen we vast dat er drie verschillende soorten kosten zijn waar je rekening mee dient te houden. De grootste kost is uiteraard deze voor het kopen van de materialen. Deze neemt dan ook 70 procent van de totale kostprijs in beslag. 25 procent van de kosten gaan vervolgens naar de arbeidskosten die moeten worden gemaakt voor de plaatsing en de resterende 5 procent wordt gebruikt om de voorrijkosten in te dekken.

Keuzes die de kostprijs van shutters beïnvloeden

Wanneer je over wenst te gaan tot het aanschaffen van shutters is het van belang om er eerst even bij stil te blijven staan dat er op dit vlak toch wel enkele keuzes gemaakt zullen moeten worden. Elke keuze die je maakt zal uiteindelijke een bepaalde impact hebben op de uiteindelijke kostprijs die wordt aangerekend. Welke impact dit is wordt meteen duidelijk aan de hand van onderstaand overzicht.

Keuze 1: Het soort shutters waarvoor je kiest

In eerste instantie onderscheiden we de verschillende soorten shutters die op de markt zijn terug te vinden. Hierbij wordt er in het bijzonder een onderscheid gemaakt op vlak van het materiaal waaruit ze zijn opgebouwd. Wij hebben deze verschillende soorten shutters alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet middels onderstaande prijstabel.

Shutters Geschikt voor welke doeleinden? In welke kamer te gebruiken?
Houten shutters Hout is een bijzonder populair materiaal voor shutters. Ze ziet er dan ook sfeervol en warm uit. De natuurlijke en bovendien ook warme uitstraling van deze shutters zorgt er voor dat ze veelvuldig worden gebruikt in keukens en woonkamers.
Polywood shutters Polywood heeft de uitstraling van hout, maar is eigenlijk een soort van kunststof. Dit materiaal isoleert goed en is bovendien vochtbestendig. De vochtbestendigheid van deze shutters zorgt er voor dat ze veelvuldig worden gebruikt in badkamers.
Aluminium shutters Aluminium staat er om bekend een materiaal te zijn dat licht en sterk is. De uitstraling van aluminium shutters is modern en strak. Dit type van shutters kunnen worden geleverd in een glanzende en matte uitvoering. Aluminium is bijzonder geschikt om buiten te gebruiken. Ze wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor ramen evenals voor een terrasoverkapping en als serre-zonwering. Aluminium kan uiteraard ook perfect binnenshuis worden gebruikt.
Vleugelshutters Kenmerkend voor vleugelshutters is dat de lamellen een soort van vliegtuigvleugel vormen. De unieke vorm zorgt er voor dat de lamellen aanzienlijk beter op elkaar aansluiten. Dit zorgt er voor dat er meer licht kan worden geweerd. De vleugel shutter is in het bijzonder geschikt om te gebruiken in de slaapkamer. Zijn unieke vormgeving zorgt er namelijk voor dat het merendeel van het licht in de slaapkamer kan worden geweerd. Daardoor is een goede nachtrust gegarandeerd.
Security shutters Security shutters zijn shutters die kunnen worden afgesloten middels een slot. Het is mogelijk om ramen en deuren te openen op het ogenblik dat de veiligheids shutters gesloten zijn. Deze shutters zijn eigenlijk overal interessant, maar zeker in de slaapkamer. Het slot op de security shutters zorgt er immers voor dat je bijvoorbeeld tijdens de zomer lekker met je ramen open kan slapen terwijl je toch over een veilig gevoel beschikt.

Keuze 2: Het materiaal van de shutters

De tweede keuze heeft uiteraard betrekking tot het soort van materiaal waaruit de shutters zijn gemaakt. We onderscheiden op dit vlak verschillende mogelijkheden die we uiteraard allemaal voor jou inclusief de gemiddelde kostprijs op een rijtje hebben gezet.

Type materiaal voor shutters Gemiddelde kostprijs
Lindenhout Tussen 190 & 290 euro
Composiet hout Tussen 190 & 290 euro
Polywood Tussen 340 & 445 euro
Aluminium Tussen 340 & 445 euro
Hardhout Tussen 390 & 490 euro

Keuze 3: De montage van de shutters

Heb je zelf niet zoveel tijd om de montage van je shutters voor je eigen rekening te nemen? In dat geval kan je er altijd voor kiezen om gebruik te maken van de opmeet- en montageservice welke door heel veel aanbieders van zonwering wordt aangeboden. Indien je er voor kiest om jouw shutters te laten monteren door een echte expert weet je in ieder geval zeker dat ze goed zijn bevestigd en er geen schade wordt aangebracht aan de muur. De gemiddelde kosten voor het monteren van je shutters zijn de volgende:

Type montage Gemiddelde kostprijs
Montagekosten voor shutters Tussen 55 & 85 euro
Opmeetservice voor shutters Tussen 35 & 50 euro
Voorrij- en bezorgkosten Tussen 35 & 50 euro

Interessante bespaartips

Er bestaan vandaag de dag tal van verschillende mogelijkheden om te besparen op het in huis halen en laten plaatsen van shutters. Wij hebben de belangrijkste van deze bespaartips alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

  • Ga de shutters zelf ophalen bij de leverancier

Zijn je shutters binnen gekomen bij het bedrijf waarbij je ze hebt besteld? In dat geval is het altijd de moeite waard om ze zelf op te halen. Op deze manier kan je tot wel 45 euro per shutter aan transportkosten uitsparen. Heb je meerdere shutters aangekocht? Dan is ze zelf ophalen uiteraard extra interessant!

  • Bestel meerdere shutters in één keer

Heb je nood aan meerdere shutters of bestel je ze samen met een andere geïnteresseerde bij hetzelfde bedrijf? In beide gevallen kan je rekenen op een zogenaamde kwantumkorting. Met een beetje geluk bedraagt deze zo’n slordige 10 procent van je totale kostenplaatje!

Tot wel 30% extra besparen op je shutters? Het kan!

Wil je graag nog meer geld kunnen besparen op de aankoop en plaatsing van je shutters? Dat is geen probleem. Wist je namelijk dat er een mogelijkheid bestaat om nog tot zo’n 30 procent extra te besparen op de aankoopprijs van jouw shutters? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door offertes aan te vragen voor je shutters bij verschillende bedrijven. Door deze offertes aan te vragen en met elkaar te vergelijken haal je er de goedkoopste optie in een mum van tijd tussenuit. Op deze manier is tot 30 procent besparen absoluut kinderspel.